HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Hello Kitty torta

2009.07.12. 13:25 agi76

Hello Kitty torta

 

Hello Kitty tortaAkinek családjában óvodás vagy iskoláskorú kislány van, tudja, miről van szó. Hello Kitty tulajdonképpen egy mesefigura, egy fehér macska. Leggyakrabban a feje jelenik meg ábrázolásként édességen, ruhákon, kiegészítőkön. Ez a viszonylag egyszerűen lerajzolható figura adta az ötletet ahhoz, hogy egy kislány kedvenc süteményt készítsünk, egy Hello Kitty tortát. A házilag elkészíthető tortáról így tudjuk, hogy belülről is finom, továbbá kreativitásunkat is megdolgozhatjuk. A hatás nem fog elmaradni!..

 Hozzávalók:

Meggyes csokoládétorta receptünk alapján készített torta, amelyet ezen alkalomból meggy helyett málnával készítünk, a tetejét viszont nem rakjuk ki sem málnával, sem amarettivel. A süteményt egyébként a recept szerint készítjük, 30 dkg (mélyhűtött) málnával.

  • 1 tojásfehérje
  • 10-12 dkg porcukor
  • 5 ek málna (vagy egyéb pikáns, piros) lekvár
  • 1 cs mazsolás csokidrazsé
  • 6 db vékony csokoládés rúd
  • rózsaszín cukordrazsé

Elkészítés:

  1. A kihűlt tortából először is vágjuk ki a cicafejet. A lényeg, hogy a füleket alakítsuk ki (használhatunk sablont), egyenesítsük le kissé az áll részt, majd igazítsuk a tésztát éles késsel úgy, hogy a macskafej kialakuljon, de lehetőleg sok tésztát se vágjunk le. Nem kell szobrászi csúcsteljesítményt nyújtani.
  2. Viszont ügyeljünk arra, hogy a torta teteje sima legyen, ha szükséges, késsel levágva belőle, tegyük azzá.
  3. Az így alakra formázott tortát kenjünk körbe vékonyan (szilikon ecsettel) langyos, esetleg kevés vízzel higított és passzírozott lekvárral (el is hagyható).
  4. A tojásfehérjét verjük fel, a porcukrot folyamatosan adjuk hozzá. A porcukor mennyisége általában 10 dkg egy fehérjéhez, de a fehérjék mérete eltérhet. A lényeg, hogy olyan masszánk legyen, amely nem túl sűrű, mert akkor nem tudjuk szépen és vékonyan felvinni a tortára, de nem is túl híg, mert akkor lefolyik. Ezzel a cukros masszával vonjuk be vékonyan a tortát.
  5. A kissé (!) már megkötött bevonaton a csokoládé drazséval rajzoljuk meg a fej kontúrját. A három legnagyobb darabot használjuk a szemekhez és az orrhoz. Tegyük fel a bajuszként funkcionáló csokis rudakat, és a legvégén alakítsunk ki masnit a rózsaszínű gyöngyökkel.

Tippek:

  • Kevésbé sablonra, inkább éles késre van szükség a torta formájának kialakításához.
  • A dekoráláshoz nem árt, ha van kéznél egy kép Hello Kittyről.
  • A fülek méretét nem vigyük túlzásba, mert akkor sokat kell levágni a tortából. A drazsékkal a fülek méretét optikailag megnagyobbíthatjuk.
  • A cukros bevonat helyett használhatunk „bolti” tortabevonót is, lehetőleg fehér (vagy esetleg rózsaszín) színben.
  • A macskafej kontúrját ügyesebbek olvasztott csokoládéval is megrajzolhatják (papírtölcsérrel), szintén olvasztott csokoládéból elkészíthetjük a bajuszt is.
  • A Hello Kitty tortában a leggyorsabb a tészta összeállítása. A dekorálásra mindenképpen szánjunk időt (kb. 1 óra). A tortát viszont már előző nap is megsüthetjük. Készíthetjük természetesen más alaptorta felhasználásával is.
  • Készülhet születésnapra, gyerekzsúrra, gyereknapra, vagy csak úgy. Nagyon kiadós.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr941241673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása