Hello Kitty torta
Akinek családjában óvodás vagy iskoláskorú kislány van, tudja, miről van szó. Hello Kitty tulajdonképpen egy mesefigura, egy fehér macska. Leggyakrabban a feje jelenik meg ábrázolásként édességen, ruhákon, kiegészítőkön. Ez a viszonylag egyszerűen lerajzolható figura adta az ötletet ahhoz, hogy egy kislány kedvenc süteményt készítsünk, egy Hello Kitty tortát. A házilag elkészíthető tortáról így tudjuk, hogy belülről is finom, továbbá kreativitásunkat is megdolgozhatjuk. A hatás nem fog elmaradni!..
Hozzávalók:
Meggyes csokoládétorta receptünk alapján készített torta, amelyet ezen alkalomból meggy helyett málnával készítünk, a tetejét viszont nem rakjuk ki sem málnával, sem amarettivel. A süteményt egyébként a recept szerint készítjük, 30 dkg (mélyhűtött) málnával.
- 1 tojásfehérje
- 10-12 dkg porcukor
- 5 ek málna (vagy egyéb pikáns, piros) lekvár
- 1 cs mazsolás csokidrazsé
- 6 db vékony csokoládés rúd
- rózsaszín cukordrazsé
Elkészítés:
- A kihűlt tortából először is vágjuk ki a cicafejet. A lényeg, hogy a füleket alakítsuk ki (használhatunk sablont), egyenesítsük le kissé az áll részt, majd igazítsuk a tésztát éles késsel úgy, hogy a macskafej kialakuljon, de lehetőleg sok tésztát se vágjunk le. Nem kell szobrászi csúcsteljesítményt nyújtani.
- Viszont ügyeljünk arra, hogy a torta teteje sima legyen, ha szükséges, késsel levágva belőle, tegyük azzá.
- Az így alakra formázott tortát kenjünk körbe vékonyan (szilikon ecsettel) langyos, esetleg kevés vízzel higított és passzírozott lekvárral (el is hagyható).
- A tojásfehérjét verjük fel, a porcukrot folyamatosan adjuk hozzá. A porcukor mennyisége általában 10 dkg egy fehérjéhez, de a fehérjék mérete eltérhet. A lényeg, hogy olyan masszánk legyen, amely nem túl sűrű, mert akkor nem tudjuk szépen és vékonyan felvinni a tortára, de nem is túl híg, mert akkor lefolyik. Ezzel a cukros masszával vonjuk be vékonyan a tortát.
- A kissé (!) már megkötött bevonaton a csokoládé drazséval rajzoljuk meg a fej kontúrját. A három legnagyobb darabot használjuk a szemekhez és az orrhoz. Tegyük fel a bajuszként funkcionáló csokis rudakat, és a legvégén alakítsunk ki masnit a rózsaszínű gyöngyökkel.
Tippek:
- Kevésbé sablonra, inkább éles késre van szükség a torta formájának kialakításához.
- A dekoráláshoz nem árt, ha van kéznél egy kép Hello Kittyről.
- A fülek méretét nem vigyük túlzásba, mert akkor sokat kell levágni a tortából. A drazsékkal a fülek méretét optikailag megnagyobbíthatjuk.
- A cukros bevonat helyett használhatunk „bolti” tortabevonót is, lehetőleg fehér (vagy esetleg rózsaszín) színben.
- A macskafej kontúrját ügyesebbek olvasztott csokoládéval is megrajzolhatják (papírtölcsérrel), szintén olvasztott csokoládéból elkészíthetjük a bajuszt is.
- A Hello Kitty tortában a leggyorsabb a tészta összeállítása. A dekorálásra mindenképpen szánjunk időt (kb. 1 óra). A tortát viszont már előző nap is megsüthetjük. Készíthetjük természetesen más alaptorta felhasználásával is.