HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Tortilla vagy Nachos?

2009.06.11. 14:54 agi76

A mexikói tortilla egy palacsinta formájú, kukoricalisztből és vízből készült lepény. Eredetileg az elkészített tésztát kerek formára nyújtották, majd megsütötték.
A mexikói gasztronómiában a tortillának olyan szerepe van, mint itthon a kenyérnek.


Töltött Tortilla


Ezt a kukoricalepényt főként Mexikó piacain lehet beszerezni, ahonnan a háziasszonyok húsz-harmincasával viszik haza és készítik belőle a legkülönbözőbb ételeket.

12 lepényhez kell:

24 dkg kukoricadara
3 dl víz
1 teáskanál só

Ha kis háromszögletű darabokra vágják és forró olajban hirtelen megsütik, akkor a hazai értelmezésben vett nachost kapjuk, ezt lehet mártogatni a különféle szószokba. A mártásokkal együtt feltálalt tortilla chipset nachosnak nevezik.


Nachos


A tortillát lehet sütni, különböző töltelékkel tölteni, feltekerni, szósszal vagy szósz nélkül tálalni.

A töltelékhez kell:

40 dkg darálthús
kukorica (konzerv)
vörösbabkonzerv
1 tasak chili con carne
paradicsom
paprika
uborka
hagyma
sajt
virsli


Gazdagon töltsük meg...


A tészta elkészítése:

Az összes hozzávalót összekeverjük, jól összedolgozzuk. Közepesen puha tészta lesz belőle.


Tojásnyi darabokra...


Tojásnyi darabokra szedjük a tészát, majd kissé megnedvesített zsírpapír közé tesszük és a zsírpapíron keresztül nyújtsuk ki kistányér nagyságúra.
Zsír nélkül tegyük vastag palacsintasütőbe és közepes tűzön 2-3 percig süssük egy-egy oldalát.

Töltelék elkészítése:

Összedaraboljuk a paradicsomot, paprikát, uborkát, hagymát és a virslit.


Ízlésesen tálaljuk...


A darálthúst forró zsiradékon megpirítjuk. Közben a tasakos chili con carnet elkészítjük, majd a hússal, a vörösbabbal és a kukoricával összekeverjük.

A kisült tortillát megtöltjük a hozzávalókkal, és egy kis reszelt sajttal.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr11178912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

progizmo 2011.07.04. 19:44:55

Helló!
Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukoricalisztből, de az nem alkalmas. A darából puha tészta lesz? Köszi!

progizmo@freemail.hu
süti beállítások módosítása