Ínyenc sertés egytál |
![]() |
![]() |
HOZZÁVALÓK: 50 dkg sütőtök (tisztitott) 30 dkg füstölt kolbász 20 dkg gomba 10 dkg füstölt szalonna 2 banán 2 szál újhagyma 2 gerezd fokhagyma 2 babérlevél 1 dl vörösbor 1 citrom (leve) 1 kávéskanál őrölt koriander csipetnyi őrölt szegfűszeg csipetnyi Cayenne bors 1 evőkanál cukor őrölt bors só ELKÉSZÍTÉS A kolbászt felkarikázzuk, a kockákra vágott szalonnával és a babérlevelekkel 5 dl vízben lassan felforraljuk, majd beleöntjük a bort, és kislángon pároljuk. A gombát vékonyan felszeleteljük, a sütőtököt kockákra vágjuk, és a kolbászhoz keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a koriandert, a zúzott fokhagymát, a szegfűszeget, a cayenne borsot, a cukrot, és sóval, borssal ízesítjük. Újból felforraljuk, majd addig pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak. A banánokat felkarikázzuk, az ételhez keverjük, és 3-4 percig pároljuk. A felkarikázott hagymával megszórva tálaljuk. |
Ínyenc sertés egytál
2009.07.10. 11:49 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr161238142
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
