Gombával töltött sertés szűz zöldborsómártással |
HOZZÁVALÓK: 80 dkg sertés szűzpecsenye 1 dl olívaolaj 1 kis fej vöröshagyma 20 dkg csiperkegomba fél csokor petrezselyem 4 szál friss kakukkfű 1 evőkanál mustár 3 gerezd fokhagyma őrölt bors só a zöldborsómártáshoz 3 dkg vaj 15 dkg zöldborsó 1 evőkanál liszt 2 dl zöldségleves 1 dl tejszín fél csokor petrezselyem őrölt bors, só a galuskához60 dkg liszt 1 kiskanál só 3 tojás fél dl olaj hideg víz ELKÉSZÍTÉS A húst nyitott szeleteléssel szeleteljük fel, klopfoljuk vékonyra, és sózzuk, borsozzuk meg. A töltelékhez fél deci forró olajban pirítsuk meg a felaprított hagymát, és szórjuk bele a felszeletelt gombát. Erős tűzön pirítsuk tovább, szórjuk meg sóval, borssal, petrezselyemmel, kakukkfűvel, keverjük össze, és hűtsük langyosra. A hússzeletek egyik felén osszuk el a gombatölteléket, majd hajtsuk rá a másik oldalát, és hústűvel tűzzük össze. Sóval, borssal, mustárral és zúzott fokhagymával fűszerezzük. A maradék forró olajban süssük meg a hústekercseket. A mártáshoz a felolvasztott vajban 3-4 percig pároljuk a zöldborsót, szórjuk meg a liszttel, keverjük, össze, és öntsük rá a zöldséglevest. Ha krémesen besűrűsödött, öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk fel, majd turmixoljuk pépesre. Szűrjük át, ismét forraljuk fel, és sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsük. A körethez a lisztet a sóval, a tojásokkal és annyi hideg vízzel keverjük össze, hogy könnyen keverhető, de ne folyékony tésztát kapjunk. Forrásban lévő sós vízben 3-4 percig főzzük a galuskát. Amikor megfőtt, szűrjük le, locsoljuk meg az olajjal, és keverjük össze. Tálaláskor a galuskát halmozzuk tányérra, fektessük mellé az átlósan félbevágott húst, és locsoljuk körbe a mártással. |
Gombával töltött sertés szűz zöldborsómártással
2009.07.10. 11:48 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr221238137
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.