HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Gombával töltött sertés szűz zöldborsómártással

2009.07.10. 11:48 agi76

Gombával töltött sertés szűz zöldborsómártással
HOZZÁVALÓK:

80 dkg sertés szűzpecsenye
1 dl olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg csiperkegomba
fél csokor petrezselyem
4 szál friss kakukkfű
1 evőkanál mustár
3 gerezd fokhagyma
őrölt bors só

a zöldborsómártáshoz
3 dkg vaj
15 dkg zöldborsó
1 evőkanál liszt
2 dl zöldségleves
1 dl tejszín
fél csokor petrezselyem
őrölt bors, só


a galuskához60 dkg liszt
1 kiskanál só
3 tojás
fél dl olaj
hideg víz


ELKÉSZÍTÉS

A húst  nyitott szeleteléssel szeleteljük fel, klopfoljuk vékonyra, és sózzuk, borsozzuk meg. A töltelékhez fél deci forró olajban pirítsuk meg a felaprított hagymát, és szórjuk bele a felszeletelt gombát. Erős tűzön pirítsuk tovább, szórjuk meg sóval, borssal, petrezselyemmel, kakukkfűvel, keverjük össze, és hűtsük langyosra. A hússzeletek egyik felén  osszuk el a gombatölteléket, majd hajtsuk rá a másik oldalát, és hústűvel tűzzük össze. Sóval, borssal, mustárral és zúzott fokhagymával fűszerezzük. A maradék forró olajban süssük meg a hústekercseket. A mártáshoz a felolvasztott vajban 3-4 percig pároljuk a zöldborsót, szórjuk meg a liszttel, keverjük, össze, és öntsük rá a zöldséglevest. Ha krémesen besűrűsödött, öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk fel, majd turmixoljuk pépesre. Szűrjük át, ismét forraljuk fel, és sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsük. A körethez a lisztet a sóval, a tojásokkal és annyi hideg vízzel keverjük össze, hogy könnyen keverhető, de ne folyékony tésztát kapjunk. Forrásban lévő sós vízben 3-4 percig főzzük a galuskát. Amikor megfőtt, szűrjük le, locsoljuk meg az olajjal, és keverjük össze. Tálaláskor a galuskát halmozzuk tányérra, fektessük mellé az átlósan félbevágott húst, és locsoljuk körbe a mártással.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr631238137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása