HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Hargitai sertésborda

2009.07.10. 11:48 agi76

Hargitai sertésborda
HOZZÁVALÓK:

1,5 kg csontos sertéskaraj
1 evőkanál mustár
3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál majoránna
2 evőkanál olaj
1 kiskanál (konzerv) zöldborsó
1 evőkanál paradicsompüré
2 dl zöldségleves
só, őrölt bors

a gombapéphez
fél dl olaj
1 fej vöröshagyma
30 dkg csiperkegomba
1 csokor petrezselyem
2 tojás
zsemlemorzsa
só, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A karajt fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával, majd tegyük kiolajozott tepsibe. Kevés vizet öntsünk alá, alufóliával letakarva, 190 °C-os sütőben félig pároljuk meg, majd fólia nélkül süssük pirosra. A gombapéphez a forró olajban futtassuk meg a hagymát, adjuk hozzá a reszelt csiperkét, és pirítsuk tovább. Szórjuk meg sóval, borssal, petrezselyemmel, és húzzuk le a tűzről. Keverjük bele a tojásokat, majd annyi zsemlemorzsát, hogy kenhető, krémes állaga legyen. A kész karajt vegyük ki a szaftból, 10 percig pihentessük, és egészben fejtsük le a csontról. A csontot kenjük be a gombapéppel, tegyük vissza rá a karajfilét, és mindenütt vonjuk be a megmaradt gombapéppel. Tiszta tepsibe helyezve tegyük vissza a 190 °C-os sütőbe, és pirítsuk pirosra. A mártáshoz a visszamaradt szaftba szórjuk bele a durvára vagdalt zöldborsot, és a paradicsompürével pirítsuk össze. Öntsük fel a zöldséglevessel, és sózzuk, borsozzuk meg. Szeletekre vágva, a sült gombakéreggel együtt tálaljuk, és locsoljuk körbe a zöldborsos pecsenyelével. Külön gyümölcsös rizst vagy káposztás burgonyatócsnikat kínáljunk mellé.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr121238140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása