Hargitai sertésborda |
HOZZÁVALÓK: 1,5 kg csontos sertéskaraj 1 evőkanál mustár 3 gerezd fokhagyma 1 kiskanál majoránna 2 evőkanál olaj 1 kiskanál (konzerv) zöldborsó 1 evőkanál paradicsompüré 2 dl zöldségleves só, őrölt bors a gombapéphez fél dl olaj 1 fej vöröshagyma 30 dkg csiperkegomba 1 csokor petrezselyem 2 tojás zsemlemorzsa só, őrölt bors ELKÉSZÍTÉS A karajt fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával, majd tegyük kiolajozott tepsibe. Kevés vizet öntsünk alá, alufóliával letakarva, 190 °C-os sütőben félig pároljuk meg, majd fólia nélkül süssük pirosra. A gombapéphez a forró olajban futtassuk meg a hagymát, adjuk hozzá a reszelt csiperkét, és pirítsuk tovább. Szórjuk meg sóval, borssal, petrezselyemmel, és húzzuk le a tűzről. Keverjük bele a tojásokat, majd annyi zsemlemorzsát, hogy kenhető, krémes állaga legyen. A kész karajt vegyük ki a szaftból, 10 percig pihentessük, és egészben fejtsük le a csontról. A csontot kenjük be a gombapéppel, tegyük vissza rá a karajfilét, és mindenütt vonjuk be a megmaradt gombapéppel. Tiszta tepsibe helyezve tegyük vissza a 190 °C-os sütőbe, és pirítsuk pirosra. A mártáshoz a visszamaradt szaftba szórjuk bele a durvára vagdalt zöldborsot, és a paradicsompürével pirítsuk össze. Öntsük fel a zöldséglevessel, és sózzuk, borsozzuk meg. Szeletekre vágva, a sült gombakéreggel együtt tálaljuk, és locsoljuk körbe a zöldborsos pecsenyelével. Külön gyümölcsös rizst vagy káposztás burgonyatócsnikat kínáljunk mellé. |
Hargitai sertésborda
2009.07.10. 11:48 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr311238140
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.