Ázsiai gombás-húsos fasírt |
HOZZÁVALÓK: 14 dkg fafülgomba (szárított) 15 dkg üvegtészta 70 dkg sertéshús 3 sárgarépa 1 fej vöröshagyma 1 mogyoróhagyma 2 tojás 1 evőkanál szójaszósz 1 gerezd fokhagyma 3 evőkanál olaj 8 salátalevél 4 mentalevél őrölt bors só a tetejére szójaszósz ELKÉSZÍTÉS A gombát 30 percig langyos vízben, az üvegtésztát 30 percig langyos, sós vízben áztatjuk. A húst apróra vágjuk, majd robotgéppel a gombával együtt összedolgozzuk. A tojásokat 1 evőkanál szójaszósszal és csipetnyi borssal felverjük, majd beletesszük a reszelt répát, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a húsos keveréket. Kis golyókat formálunk belőle, és az olajban aranyszínűre sütjük. A tésztát megfőzzük. A tányérokat salátalevéllel kibéleljük, erre adagoljuk a tésztát, rárakjuk a fasírtokat, a szójaszósszal leöntjük, és mentalevelekkel díszítjük. |
Ázsiai gombás-húsos fasírt
2009.07.10. 11:41 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr731238112
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.