HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Anyák napi torta

2009.07.12. 13:26 agi76

Anyák napi torta



Anyáknapi tortaTermészetesen minden gyermek a világ legszebb és legfinomabb tortáját szeretné anyák napi ajándékként az édesanyjának adni. Amennyiben nem cukrászatból származik ez a torta, hanem saját készítésű, nem árt, ha egyszerűen elkészíthető. Egy saját készítésű tortát az édesanyák is nagyobb örömmel fogadnak, még ha nem is tökéletes. De miért is ne lehetne az? Íme egy igazán egyszerű anyák napi torta recept, amely krémtúrós tortácska süteményünk anyák napi továbbfejlesztése..

Hozzávalók:

  • 1 adag tortácska tészta
  • 1 doboz gyümölcsös krémtúró (epres, málnás, meggyes, esetleg vaníliás)
  • kb. 20 dkg - esetleg friss - gyümölcs (eper, málna vagy meggy)

Elkészítés:

  1. A tortácska tésztát készítsük el a recept szerint. A sütésnél a különbség annyi, hogy nem muffin formában sütjük a tésztát, azaz az eredmény nem 12 db muffin lesz, hanem egy szív alakú sütőformában, azaz egy darab süteményt sütünk (sütési idő és hőfok azonos, de lásd tippek lent).
  2. A kész süteményt hagyjuk kihűlni. A közepébe vágjunk óvatosan késsel és ne túl mélyen egy szív alakot. Ez a szív legyen kb. 3-4 cm-rel kisebb, mint az eredeti sütemény. A tésztát késsel vagy kanállal szedjük fel kb. 1 cm vastagon (nem baj, ha csak darabokban sikerül). A keletkező mélyedésbe kenjük a gyümölcsös krémtúrót.
  3. A krémtúrós szívet rakjuk ki a gyümölcsökkel.

Kedves Gyerekek és Apukák! Felhívjuk a figyelmet a következő hasznos tippekre:

  • Ha nincs szív alakú sütőforma otthon, használható kerek is, akkor ennek a közepébe kell sablonnal egy szívet kivágni. Azonban ne legyen túl nagy a sütőforma (vagyis kb. 22- 24 cm), mert különben túl alacsony lesz a torta.
  • A sütőforma, és a belekerülő tészta vastagsága befolyásolhatja a sütési időt, ezért érdemes sütés közben rá-rápillantani a süteményre, nehogy túl barna legyen a teteje. Kb. 20 perc elteltével pedig tűpróbával ellenőrizhető, hogy a torta átsült-e: ehhez szúrjunk egy fogpiszkálót a torta közepébe. Ha nem marad rajta nyers tészta, akkor kész.
  • A tortát a sütőformából egy lapos, megfelelő méretű tálra vagy tányérra helyezzük, amelyen majd tálalni is fogjuk.
  • A süteményből kivágott szív alakú tészta azonnal megehető, arra nem lesz szükség, így az sem baj, ha több darabban szedjük fel.
  • Jó lenne a tortát nem utolsó pillanatban elkészíteni, ugyanis a tésztának hűlni is kell, és ráadásul finomabb lesz az anyák napi torta, ha kicsit beszívódik a túrókrém és a gyümölcsök nedve. 
  • Ha nincs friss gyümölcs, használható mélyfagyasztott (és persze felengedett) vagy lecsepegtetett befőtt is (pl. meggy esetében).
  • Ha egy kis extrát is szeretnétek, reszeljetek a tésztába (bio) citrom- vagy narancshéjat. A málnás verzióhoz jól passzol a narancshéj, míg az epreshez a citromhéj.
  • Ha epres torta készül, ne dekoráljunk túl nagy eperrel, inkább apróval, vagy esetleg szeletelt eperrel (így kevesebb eperre is van szükség).
  • Ha a túró nem az édesanya kedvence, helyettesíthetjük tejszínhabbal, esetleg lekvárral is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr481241678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása