HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal

2009.07.10. 11:44 agi76

Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal
HOZZÁVALÓK:

60 dkg zöldborsó (mirelit)
1 fej lilhagyma
20 centis póréhagyma
2 zöldpaprika
6 dkg csiperkegomba
1 csapott evőkanál liszt
4 dl tejszín
3 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
őrölt bors


rántott sajthoz
48 dkg füstölt sajt
16 dkg liszt
4 tojás
20 dkg zsemlemorzsa
2 dl olaj, a sütéshez


ELKÉSZÍTÉS

A felolvasztott vajba szórjuk bele az apróra vágott lila hagymát, a felkarikázott póréhagymát, a kisebb kockákra darabolt paprikát és gombát. Magas tűzön kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a leszűrt zöldborsót. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk meg, és petrezselyemmel fűszerezzük. Amikor felforrt, lassú tűzön főzzük 10-12 percig, majd húzzuk le a tűzről. A feltéthez a füstölt sajtot vágjuk 12 dekás szeletekre, majd a szeleteket keresztben is vágjuk el, hogy háromszög alakúak legyenek. Forgassuk kétszer egymás után lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban minden oldalukat süssük pirosra. Ha elkészült, papírszalvétára téve csepegtessük le. A zöldborsóragut merjük tányérokba, szórjuk meg kevés petrezselyemmel, és külön kínáljuk mellé a rántott füstölt sajtot.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr401238122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása