Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal |
HOZZÁVALÓK: 60 dkg zöldborsó (mirelit) 1 fej lilhagyma 20 centis póréhagyma 2 zöldpaprika 6 dkg csiperkegomba 1 csapott evőkanál liszt 4 dl tejszín 3 dkg vaj 1 csokor petrezselyem őrölt bors só rántott sajthoz 48 dkg füstölt sajt 16 dkg liszt 4 tojás 20 dkg zsemlemorzsa 2 dl olaj, a sütéshez ELKÉSZÍTÉS A felolvasztott vajba szórjuk bele az apróra vágott lila hagymát, a felkarikázott póréhagymát, a kisebb kockákra darabolt paprikát és gombát. Magas tűzön kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a leszűrt zöldborsót. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk meg, és petrezselyemmel fűszerezzük. Amikor felforrt, lassú tűzön főzzük 10-12 percig, majd húzzuk le a tűzről. A feltéthez a füstölt sajtot vágjuk 12 dekás szeletekre, majd a szeleteket keresztben is vágjuk el, hogy háromszög alakúak legyenek. Forgassuk kétszer egymás után lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban minden oldalukat süssük pirosra. Ha elkészült, papírszalvétára téve csepegtessük le. A zöldborsóragut merjük tányérokba, szórjuk meg kevés petrezselyemmel, és külön kínáljuk mellé a rántott füstölt sajtot. |
Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal
2009.07.10. 11:44 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr991238122
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.