HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Gombával töltött rántott tojás

2009.07.10. 11:45 agi76

Gombával töltött rántott tojás
HOZZÁVALÓK:

12 főtt tojás
2 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg csiperkegomba
1 kis csokor petrezselyem
só, őrölt bors

a panírozáshoz
10 dkg liszt
3 tojás
25 dkg zsemlemorzsa
4 dl olaj, a sütéshez

a mártáshoz
2 dl majonéz
1 dl tejföl
0,8 dl száraz fehérbor
1 kiskanál mustár
1 kiskanál durvára őrölt chili paprika
só, őrölt fehér bors


ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat hosszában vágjuk félbe, szedjük ki a sárgájukat, és tegyük keverőtálba. A felolvasztott vajban kicsit pirítsuk meg a hagymát, és adjuk hozzá az apróra vagdalt csiperkét. Magas tűzön pirítsuk tovább, és ízesítsük sóval, borssal, aprított petrezselyemmel. Amikor összepirult, hűtsük langyosra, majd adjuk a villával összetört főtt tojás sárgákhoz. Jól dolgozzuk össze, töltsük meg vele a fél tojásokat, majd két-két felet nyomjunk össze, és bundázzuk lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába. Forró olajban süssük pirosra, majd papírszalvétára téve csepegtessük le. A mártáshoz a majonézt a tejföllel keverjük simára, csorgassuk bele a bort, és ízesítsük sóval, borssal, mustárral, chilivel. Tálaláskor a töltött rántott tojásokat locsoljuk körbe a chilis-boros mártással.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr611238129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása