Gombával töltött rántott tojás |
HOZZÁVALÓK: 12 főtt tojás 2 dkg vaj 1 kis fej vöröshagyma 10 dkg csiperkegomba 1 kis csokor petrezselyem só, őrölt bors a panírozáshoz 10 dkg liszt 3 tojás 25 dkg zsemlemorzsa 4 dl olaj, a sütéshez a mártáshoz 2 dl majonéz 1 dl tejföl 0,8 dl száraz fehérbor 1 kiskanál mustár 1 kiskanál durvára őrölt chili paprika só, őrölt fehér bors ELKÉSZÍTÉS A tojásokat hosszában vágjuk félbe, szedjük ki a sárgájukat, és tegyük keverőtálba. A felolvasztott vajban kicsit pirítsuk meg a hagymát, és adjuk hozzá az apróra vagdalt csiperkét. Magas tűzön pirítsuk tovább, és ízesítsük sóval, borssal, aprított petrezselyemmel. Amikor összepirult, hűtsük langyosra, majd adjuk a villával összetört főtt tojás sárgákhoz. Jól dolgozzuk össze, töltsük meg vele a fél tojásokat, majd két-két felet nyomjunk össze, és bundázzuk lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába. Forró olajban süssük pirosra, majd papírszalvétára téve csepegtessük le. A mártáshoz a majonézt a tejföllel keverjük simára, csorgassuk bele a bort, és ízesítsük sóval, borssal, mustárral, chilivel. Tálaláskor a töltött rántott tojásokat locsoljuk körbe a chilis-boros mártással. |
Gombával töltött rántott tojás
2009.07.10. 11:45 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr621238129
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.