HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Csirke gombamártással

2009.07.10. 11:42 agi76

Csirke gombamártással
HOZZÁVALÓK:

6 csirkemellfilé
25 dkg csiperkegomba
1 citrom (leve és héja)
1 evőkanál friss rozmaring
1 mokkáskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
2 dl főzőtejszín
őrölt bors



ELKÉSZÍTÉS

A citromlébe belekeverjük a reszelt héját, a rozmaringot, a pirospaprikát meg a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. A pácba beleforgatjuk a húsokat, és 10 percre félretesszük. Az olajat felmelegítjük, és félbarnára sütjük benne a csirkemelleket, majd kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékot felforrósítjuk, és puhára pároljuk benne a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát. Visszatesszük a csirkemelleket, hozzákeverjük a tejszínt, és 5 percig főzzük. Utófűszerezzük, majd főtt rizzsel vagy tésztával körítve azonnal tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr631238116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása