Csirke gombamártással |
HOZZÁVALÓK: 6 csirkemellfilé 25 dkg csiperkegomba 1 citrom (leve és héja) 1 evőkanál friss rozmaring 1 mokkáskanál pirospaprika 2 gerezd fokhagyma fél dl olaj 2 dl főzőtejszín őrölt bors só ELKÉSZÍTÉS A citromlébe belekeverjük a reszelt héját, a rozmaringot, a pirospaprikát meg a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. A pácba beleforgatjuk a húsokat, és 10 percre félretesszük. Az olajat felmelegítjük, és félbarnára sütjük benne a csirkemelleket, majd kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékot felforrósítjuk, és puhára pároljuk benne a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát. Visszatesszük a csirkemelleket, hozzákeverjük a tejszínt, és 5 percig főzzük. Utófűszerezzük, majd főtt rizzsel vagy tésztával körítve azonnal tálaljuk. |
Csirke gombamártással
2009.07.10. 11:42 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr511238116
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.