Erdeigomba-krémleves |
HOZZÁVALÓK: 35 dkg erdei gomba (vegyesen) 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál vaj 6 dl húsleves (leveskockából) 2 dl tejszín 1,5 dl száraz fehérbor liszt őrölt bors só ELKÉSZÍTÉS Mossuk meg alaposan az erdei gombákat folyó vízben, hogy ne maradjon rajtuk föld. Az olvasztott vajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Tegyük hozzá a felaprított gombákat is, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk megdinsztelődni. Szórjuk meg a liszttel, majd öntsük fel a húslevessel, aztán a tejszínnel, és forraljuk össze. Pépesítsük botmixerrel, öntsük hozzá a bort, és még egyszer forraljuk át. |
Erdeigomba-krémleves
2009.07.10. 11:42 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr521238119
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.