HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Sajtos tükörtojás

2009.07.10. 11:50 agi76

Sajtos tükörtojás
HOZZÁVALÓK:

12 szelet baconszalonna
2 fej vöröshagyma
10 dkg csiperkegomba
3 dkg vaj
fél dl száraz fehérbor
13 dkg lágy sajt
1,5 dl tejszín
4 tojás
szerecsendió, őrölt bors, só
a sütéshez: vaj


ELKÉSZÍTÉS

Négy tűzálló cseréptányért készítünk elő, és mindegyikbe keresztben lefektetünk 2 szelet szalonnát, úgy, hogy egy centivel túlérjen a tál peremén. A maradék szalonnát darabokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben kevés vajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, borral meglocsoljuk, és 10 percig kislángon pároljuk. A sajtot villával összetörjük, összekeverjük a tejszínnel, majd borssal és késhegynyi szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a gombához, beleszórjuk a szalonnát is, és alaposan összedolgozzuk. Elosztjuk a tányérokon, és a közepébe mélyedést vájunk. Ebbe ütjük a tojásokat, vigyázva, hogy a sárgájuk ne folyjon szét. Forró sütőben addig sütjük, amíg a tojás kellően megszilárdul. Azonnal tálaljuk, pirítóst adunk mellé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr561238145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása