Sajtos tükörtojás |
HOZZÁVALÓK: 12 szelet baconszalonna 2 fej vöröshagyma 10 dkg csiperkegomba 3 dkg vaj fél dl száraz fehérbor 13 dkg lágy sajt 1,5 dl tejszín 4 tojás szerecsendió, őrölt bors, só a sütéshez: vaj ELKÉSZÍTÉS Négy tűzálló cseréptányért készítünk elő, és mindegyikbe keresztben lefektetünk 2 szelet szalonnát, úgy, hogy egy centivel túlérjen a tál peremén. A maradék szalonnát darabokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben kevés vajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, borral meglocsoljuk, és 10 percig kislángon pároljuk. A sajtot villával összetörjük, összekeverjük a tejszínnel, majd borssal és késhegynyi szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a gombához, beleszórjuk a szalonnát is, és alaposan összedolgozzuk. Elosztjuk a tányérokon, és a közepébe mélyedést vájunk. Ebbe ütjük a tojásokat, vigyázva, hogy a sárgájuk ne folyjon szét. Forró sütőben addig sütjük, amíg a tojás kellően megszilárdul. Azonnal tálaljuk, pirítóst adunk mellé. |
Sajtos tükörtojás
2009.07.10. 11:50 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr341238145
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.