Bazsalikomos töltött csirkecomb |
![]() |
![]() |
HOZZÁVALÓK: 4 csirkecomb A töltelékhez 4 darabka csirkemáj 5 dkg szalonna 10 dkg csiperkegomba 1 fej vöröshagyma 2 dkg vaj 1 evőkanál borecet 1 tasak szárnyas fűszerkeverék A szószhoz 5 dl tyúkhúsleves (leveskockából) 1 nagy csokor bazsalikom 1 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál tejföl ELKÉSZÍTÉS A combokat éles késsel hosszában bemetsszük úgy, hogy a csontokat kivehessük. A májat és a szalonnát ledaráljuk. A hagymát és a gombát apróra vágjuk, majd a darált húsokkal együtt a vajban megpároljuk. A KNORR Delikát Szárnyas Fűszervarázzsal ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk az ecetet, és összeforraljuk. A combokat megtöltjük, formára igazítjuk, a tyúkhúslevesben megpároljuk (kb. fél óra), majd kivesszük, és pirosra grillezzük. A maradék levest a felére forraljuk. A bazsalikomleveleket nagyon apróra vágjuk, és simára keverjük az olajjal. A tejfölt a sűrű leveshez adjuk, majd a bazsalikomos olajjal simára keverjük. A combokat ezzel a szósszal tálaljuk. |
Bazsalikomos töltött csirkecomb
2009.06.26. 11:27 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr211209638
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
