Gombaleves gazdagon |
6 személyre HOZZÁVALÓK: 75 dkg csiperkegomba 40 dkg (vegyesen) zúza és csirkenyak 4 fej vöröshagyma 1 babérlevél 2 szem szegfűszeg 5 dkg vaj 3 sárgarépa 2 zellerszár 2-2 evőkanál metélőhagyma, tárkony és pörkölt szezámmag 4 evőkanál kukoricaliszt 1 evőkanál reszelt citromhéj 2 dl tejföl őrölt bors só ELKÉSZÍTÉS A megtisztított zúzát és a bőr nélküli csirkenyakat darabokra vágjuk, és egy nagy lábasban 2 egész hagymával, sóval, borssal, babérlevéllel, szegfűszeggel 2 liter vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, lefedjük, és kislángon, gyöngyöztetve 1 óráig főzzük, amíg körülbelül 1,5 liter marad belőle. Leszűrjük, amikor kihűlt, hűtőbe tesszük, majd kanállal leszedjük a zsírt a tetejéről. A felforrósított vajban megpírítjuk a finomra vágott hagymát, a felszeletelt sárgarépát és zellert, hozzáadjuk a metélőhagymát meg a tárkonyt, és jól összekeverve néhány percig együtt pároljuk. Végül beletesszük a vékony szeletekre vágott gombát, megszórjuk a kukoricaliszttel, és összekeverjük. Lassan felöntjük a húslevessel, és addig főzzük, amíg a gomba megpuhul, a leves pedig besűrűsödik. Megsózzuk, megborsozzuk, és beletesszük a citromhéjat. A tejfölt közvetlenül a tálalás előtt keverjük bele, és ekkor hintjük meg a pörkölt szezámmaggal is. Reszelt parmezán sajtot kínálunk mellé. |
Gombaleves gazdagon 6 személyre
2009.06.26. 11:38 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr221209668
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.