HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Csirkesaláta pikáns szószban

2009.06.26. 11:33 agi76

Csirkesaláta pikáns szószban
HOZZÁVALÓK:

60 dkg (csontja és bőre nélkül) grillcsirke
1 uborka

A szószhoz
fél mokkáskanál köménymag
4 evőkanál olaj
1-1 mokkáskanál vörös bors és chiliszósz
1 citrom (leve)
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
őrölt bors



ELKÉSZÍTÉS

A szószhoz egy felforrósított tapadásmentes serpenyőbe tesszük a köménymagot és a vörös borsot, megvárjuk, amíg � 1 perc múlva � pattogni kezdenek, majd megvárjuk, amíg kihűlnek, és kés nyelével vagy mozsárban összetörjük. Egy fedeles műanyag edényben alaposan összekeverjük az olajat, a citromlevet, a chili szószt, a zúzott fokhagymát, a tört köményt és borsot, és 30 percre hűtőbe tesszük. Az uborkát vékonyan felkarikázzuk, és a tálalótányérokon elrendezzük. A húst kis kockákra vágjuk, tálba tesszük, petrezselyemmel megszórjuk, ráöntjük a szószt, és jól összeforgatjuk. Az uborkaszeletekre kanalazzuk a húst, és hidegen tálaljuk. Pirítós kenyeret kínálhatunk mellé.     

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr71209658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása