Csirkesaláta pikáns szószban |
HOZZÁVALÓK: 60 dkg (csontja és bőre nélkül) grillcsirke 1 uborka A szószhoz fél mokkáskanál köménymag 4 evőkanál olaj 1-1 mokkáskanál vörös bors és chiliszósz 1 citrom (leve) 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem őrölt bors só ELKÉSZÍTÉS A szószhoz egy felforrósított tapadásmentes serpenyőbe tesszük a köménymagot és a vörös borsot, megvárjuk, amíg � 1 perc múlva � pattogni kezdenek, majd megvárjuk, amíg kihűlnek, és kés nyelével vagy mozsárban összetörjük. Egy fedeles műanyag edényben alaposan összekeverjük az olajat, a citromlevet, a chili szószt, a zúzott fokhagymát, a tört köményt és borsot, és 30 percre hűtőbe tesszük. Az uborkát vékonyan felkarikázzuk, és a tálalótányérokon elrendezzük. A húst kis kockákra vágjuk, tálba tesszük, petrezselyemmel megszórjuk, ráöntjük a szószt, és jól összeforgatjuk. Az uborkaszeletekre kanalazzuk a húst, és hidegen tálaljuk. Pirítós kenyeret kínálhatunk mellé. |
Csirkesaláta pikáns szószban
2009.06.26. 11:33 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr181209658
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.