HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Tiroler Gröstl

2009.06.18. 09:52 agi76

Tiroler Gröstl
 


Hozzávalók 4 személyre:

- igény szerint étolaj
- 2-3 db babérlevél
- 1 csokor petrezselyem zöld
- ízlés szerint egész bors
- 4 db tojás
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint
- 2-3 dl sör
- 15 dkg vaj
- 1 kg burgonya
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg füstölt csülök
- 50 dkg sertéscsülök
A csülköket egy fej vöröshagymával, 3-4 gerezd fokhagymával, babérlevéllel és szemes borssal feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Amikor már majdnem puhára főttek, a csülköket kivesszük a főzőléből. A füstöltet félretesszük, a másikat áttesszük egy tepsibe, meglocsoljuk
sörrel, és előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük.
A csülköket ezután kicsontozzuk, és 1 x 1 cm-es kockákra
vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és megpirítunk rajta egy fej apróra vágott vöröshagymát. Sóval, őrölt borssal, ízlés szerint zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd rátesszük a csülökkockákat, és az egészet jól összeforgatjuk, átpirítjuk.
A krumplit héjában megfőzzük, karikára vágjuk, olajban
pirosra sütjük. A sült burgonyát összekeverjük a csülökkel,
az apróra vágott petrezselyem zöldjével, és tálalás előtt a
tetejére csúsztatunk személyenként egy-egy tükörtojást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr721192682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása