Tiroler Gröstl
Hozzávalók 4 személyre:
- igény szerint étolaj
- 2-3 db babérlevél
- 1 csokor petrezselyem zöld
- ízlés szerint egész bors
- 4 db tojás
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 2-3 dl sör
- 15 dkg vaj
- 1 kg burgonya
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg füstölt csülök
- 50 dkg sertéscsülök

sörrel, és előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük.
A csülköket ezután kicsontozzuk, és 1 x 1 cm-es kockákra
vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és megpirítunk rajta egy fej apróra vágott vöröshagymát. Sóval, őrölt borssal, ízlés szerint zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd rátesszük a csülökkockákat, és az egészet jól összeforgatjuk, átpirítjuk.
A krumplit héjában megfőzzük, karikára vágjuk, olajban
pirosra sütjük. A sült burgonyát összekeverjük a csülökkel,
az apróra vágott petrezselyem zöldjével, és tálalás előtt a
tetejére csúsztatunk személyenként egy-egy tükörtojást.