Tejszínes csirkemelles penne
Hozzávalók 4 személyre: - 1/2 kg penne
- ízlés szerint
majoránna - ízlés szerint
bazsalikom - ízlés szerint
oregánó - ízlés szerint
őrölt bors - ízlés szerint
só - ízlés szerint étolaj
- 3 dl tejszín
- 10 db olívabogyó
- 3 doboz sűrített paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 80 dkg
csirkemell - ízlés szerint parmezán sajt
Ez az egytálétel gyorsan elkészül, ráadásul sokféleképpen variálható: csirkemell helyett néha pulyka- vagy sertéshús, friss vagy konzerv gomba kerül bele. A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, majd az apró kockákra vágott húst picit megpirítom rajta. Kevés vízzel felöntöm, beleteszem a sűrített paradicsomokat. Az olívabogyókat nem egyben adom hozzá, négyfelé- nyolcfelé vágva jobban eloszlik az ételben. Sózom, borsozom, és bőven mérem hozzá az oregánót, a bazsalikomot meg a majoránnát. Ebben a fűszeres lében puhára párolom a húst. Közben kifőzöm a tésztát, hogy a végén forrón, egyszerre tálalhassam fel. Ha elkészült a hús, beleöntöm a tejszínt (ki-ki annyit tegyen bele, amennyire „lágyan” szereti a paradicsomos szószt), és épp csak egy pillanatig felrottyantom együtt az egészet. A tejszínes húst a tésztára halmozom, a tetejét pedig megszórom parmezán sajttal.