HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Tejszínes csirkemelles penne

2009.06.18. 09:53 agi76

Tejszínes csirkemelles penne
 


Hozzávalók 4 személyre:

- 1/2 kg penne
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint
- ízlés szerint étolaj
- 3 dl tejszín
- 10 db olívabogyó
- 3 doboz sűrített paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 80 dkg csirkemell
- ízlés szerint parmezán sajt
Ez az egytálétel gyorsan elkészül, ráadásul sokféleképpen variálható: csirkemell helyett néha pulyka- vagy sertéshús, friss vagy konzerv gomba kerül bele. A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, majd az apró kockákra vágott húst picit megpirítom rajta. Kevés vízzel felöntöm, beleteszem a sűrített paradicsomokat. Az olívabogyókat nem egyben adom hozzá, négyfelé- nyolcfelé vágva jobban eloszlik az ételben. Sózom, borsozom, és bőven mérem hozzá az oregánót, a bazsalikomot meg a majoránnát. Ebben a fűszeres lében puhára párolom a húst. Közben kifőzöm a tésztát, hogy a végén forrón, egyszerre tálalhassam fel. Ha elkészült a hús, beleöntöm a tejszínt (ki-ki annyit tegyen bele, amennyire „lágyan” szereti a paradicsomos szószt), és épp csak egy pillanatig felrottyantom együtt az egészet. A tejszínes húst a tésztára halmozom, a tetejét pedig megszórom parmezán sajttal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr291192683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása