Töltött kenyér |
![]() |
![]() |
HOZZÁVALÓK: 1 paprika (piros színű) 1 paprika (zöld) 1 zellerszár 2 fej vöröshagyma 2 evőkanál olaj 2 főtt tojás 4 paradicsom (hámozott) 1 rozskenyér (hosszúkás) 6 ringli (ajóka) só a zseléhez 2 zselatinlap 2,5 dl tyúkhúsleves (leveskockából) 2 kávéskanál bazsalikom (apróra vágott) ELKÉSZÍTÉS A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A paprikát 10 percig grillezzük, majd meghámozzuk, és a húsát vékonyan felszeleteljük. A zellerszárat 1 cm széles karikákra vágjuk. A hagymákat felkarikázzuk. A zellert és a hagymát 1 evőkanál olajban megfuttatjuk. Megsózzuk, majd 2 evőkanál vizet öntünk rá, és állandóan kevergetve 10-12 percig pároljuk. A hagymát és a zellert kivesszük, és a zsiradékban 5 percig pároljuk a paprikát. A tojásokat kettévágjuk, a paradicsomokat lecsöpögtetjük. A húslevest felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a bazsalikomot és a zselatint. A kenyeret hosszában kettévágjuk, a közepét kikaparjuk, ügyelve, hogy kb. 1,5-2 cm vastag rész maradjon a szélein. Az egyik kenyérbe 1 evőkanál olajat öntünk, megtöltjük paprikával, zellerrel és hagymával, majd 3 szelet ajókával befedjük. 2 evőkanál zselével meglocsoljuk, rátesszük a fél tojásokat, majd a szeletekre vágott paradicsomot, végül 2 evőkanál zselét rakunk rá. A maradék olajat a másik kenyérbe öntjük, és ugyanúgy rétegezzük bele a tölteléket. Mindkét kenyeret 5 percre hűtőbe helyezzük. A jól lehűlt kenyereket egymásra rakjuk, és kissé összenyomjuk. Folpackba csomagoljuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. |
Töltött kenyér
2009.07.01. 10:52 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr11219656
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
