HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Töltött kenyér

2009.07.01. 10:52 agi76

Töltött kenyér
HOZZÁVALÓK:

1 paprika (piros színű)
1 paprika (zöld)
1 zellerszár
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 főtt tojás
4 paradicsom (hámozott)
1 rozskenyér (hosszúkás)
6 ringli (ajóka)


a zseléhez
2 zselatinlap
2,5 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
2 kávéskanál bazsalikom (apróra vágott)


ELKÉSZÍTÉS

A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A paprikát 10 percig grillezzük, majd meghámozzuk, és a húsát vékonyan felszeleteljük. A zellerszárat 1 cm széles karikákra vágjuk. A hagymákat felkarikázzuk. A zellert és a hagymát 1 evőkanál olajban megfuttatjuk. Megsózzuk, majd 2 evőkanál vizet öntünk rá, és állandóan kevergetve 10-12 percig pároljuk. A hagymát és a zellert kivesszük, és a zsiradékban 5 percig pároljuk a paprikát. A tojásokat kettévágjuk, a paradicsomokat lecsöpögtetjük. A húslevest felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a bazsalikomot és a zselatint. A kenyeret hosszában kettévágjuk, a közepét kikaparjuk, ügyelve, hogy kb. 1,5-2 cm vastag rész maradjon a szélein. Az egyik kenyérbe 1 evőkanál olajat öntünk, megtöltjük paprikával, zellerrel és hagymával, majd 3 szelet ajókával befedjük. 2 evőkanál zselével meglocsoljuk, rátesszük a fél tojásokat, majd a szeletekre vágott paradicsomot, végül 2 evőkanál zselét rakunk rá. A maradék olajat a másik kenyérbe öntjük, és ugyanúgy rétegezzük bele a tölteléket. Mindkét kenyeret 5 percre hűtőbe helyezzük. A jól lehűlt kenyereket egymásra rakjuk, és kissé összenyomjuk. Folpackba csomagoljuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr911219656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása