HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Szennai zsebeshús

2009.06.18. 09:49 agi76

Szennai zsebeshús
 


Hozzávalók 4 személyre:

- 80 dkg burgonya
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint
- 1 db tojás
- 1 dl fehérbor
- 12 dkg sertésmáj
- 1 db vöröshagyma
- 20 dkg zsír
- 12 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg gomba
- 60 dkg savanyú káposzta
- 80 dkg süldőkaraj
A szalonnát, a májat, a tisztított gombát meg a vöröshagymát apróra vágjuk és zsíron megpirítjuk. A káposztát, ha nagyon savanyú, bő vízben átmossuk. A húst felszeleteljük, kissé kiveregetjük, a közepére zsebet vágunk. A megpirított tölteléket sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzákeverjük a tojást. Betöltjük a húsba, amit hústűvel gondosan összetűzünk. Forró zsírban a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd a borral felengedve puhára pároljuk.
Ezután a húsokat kiemeljük, a fűszeres pecsenyelében pedig megpároljuk a savanyú káposztát. Közben a burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és zsírban
pirosra sütjük. A húst ezzel a kétfajta körettel és a pecsenye levével leöntve tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr141192672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása