Makarónitorta
Hozzávalók 4 személyre:
- 2-3 evőkanál étolaj
- 10 dkg sajt
- 25 dkg makaróni
- 2 dl tejföl
- 2 db tojás
- 16 dkg margarin
- 25 dkg finom liszt
- 1 db vöröshagyma
- 20 dkg főtt, füstölt tarja
- 20 dkg gomba
- 1 doboz paradicsompüré
- ízlés szerint só
- ízlés szerint kristálycukor
- ízlés szerint őrölt bors
hozzáadjuk az apróra vágott tarját és a vékonyra szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a paradicsompürét, a cukrot és kétszer annyi vizet. Öt percig kis lángon forraljuk. Közben kifőzzük a makarónit, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a fűszeres mártással. A tésztát kivesszük a hűtőből, és akkorára nyújtjuk, hogy egy tortaformát kibélelhessünk vele, úgy, hogy pereme is legyen. Beletöltjük a makarónit, meghintjük reszelt sajttal, és forró sütőben pirosra sütjük.