HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Kőrösi gombás pecsenye

2009.06.18. 09:39 agi76

Kőrösi gombás pecsenye
 


Hozzávalók 4 személyre:

- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 csokor petrezselyem zöld
- ízlés szerint borókabogyó
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint
- 1 evőkanál pirospaprika
- 8 dkg zsír
- 15 dkg vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 80 dkg rostélyos
A húst szeletekre vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, széleit
kissé bevagdossuk. A vöröshagymát, petrezselyem
zöldjét finomra, a gombát vékony szeletekre vágjuk.
A hússzeleteket kevés zsíron mindkét oldalukon kissé
megpirítjuk, azután félretesszük. A finomra vágott hagymát
zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, s az
egészet puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. Megszórjuk
fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét és feleresztjük egy kevés vízzel. Ráhelyezzük a hússzeleteket,
apróra vágott petrezselyem zöldjével, kakukkfűvel, borókabogyóval fűszerezzük, és fedő alatt puhára pároljuk.
Burgonya- vagy tésztakörettel tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr371192646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása