Kőrösi gombás pecsenye
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 csokor petrezselyem zöld
- ízlés szerint borókabogyó
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál pirospaprika
- 8 dkg zsír
- 15 dkg vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 80 dkg rostélyos
kissé bevagdossuk. A vöröshagymát, petrezselyem
zöldjét finomra, a gombát vékony szeletekre vágjuk.
A hússzeleteket kevés zsíron mindkét oldalukon kissé
megpirítjuk, azután félretesszük. A finomra vágott hagymát
zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, s az
egészet puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. Megszórjuk
fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét és feleresztjük egy kevés vízzel. Ráhelyezzük a hússzeleteket,
apróra vágott petrezselyem zöldjével, kakukkfűvel, borókabogyóval fűszerezzük, és fedő alatt puhára pároljuk.
Burgonya- vagy tésztakörettel tálaljuk.