Húsos spagetti juhsajttal koronázva
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg darált marhahús
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 db babérlevél
- 1 doboz paradicsom konzerv
- ízlés szerint só
- ízlés szerint feketebors
- ízlés szerint pirospaprika
- 1/2 liter húsleves
- 50 dkg spagetti
- 10 dkg juhsajt
- 1/2 dl tejszín
- 1/2 dl étolaj
- 1 teáskanál kristálycukor
- 10 dkg leveszöldség
- 1 csokor petrezselyem zöld
többször megforgatva, megkavarva megsütöm. (Én legtöbbször marhahúst használok hozzá, de ízlés szerint készülhet sertésből vagy szárnyasból is.) Ezután
a megmosott, apró kockákra vágott sárgarépát, petrezselymet, zellert, fokhagymát, kakukkfüvet, babérlevelet, paradicsomkonzervet, cukrot is beleteszem. Sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítem, és a húslevessel felöntöm. Letakarva 20-25 percig lassú tűzön megfőzöm, időnként kevergetem. A spagettit enyhén sós vízben kifőzöm, leszűröm, és melegen tartom. A hússal főtt mártásból kiveszek egy keveset és elkeverem a tejszínnel, majd folyamatosan keverve visszaöntöm a húshoz. Ha szükséges, utánaízesítek. Végül a forró spagettire öntöm a húsos mártást, tányérokra szedem, és a juhsajtot a tetejére morzsolom. Tálaláskor frissen aprított fűszernövénnyel, petrezselyem zöldjével megszórom.