Csörögefánk
Hozzávalók 4 személyre:
- ízlés szerint baracklekvár
- igény szerint étolaj
- 1 csipet só
- 1 evőkanál rum
- 1 kevés tejföl
- 5 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 35 dkg finom liszt
fél evőkanál rummal és annyi tejföllel, hogy rétestészta keménységű, jól nyújtható tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, és hűvös helyen 30 percig pihentetjük.
Ezután a tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 10x6 cm-es kockákra vágjuk. A kockákat középen kétszer bevagdossuk, majd a csücsköket a vágásokon keresztülhúzzuk. A fánkokat bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve, kevés rummal
megbolondított, forró házi baracklekvárral tálaljuk.