HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Csörögefánk

2009.06.18. 13:32 agi76

Csörögefánk
 


Hozzávalók 4 személyre:

- ízlés szerint baracklekvár
- igény szerint étolaj
- 1 csipet
- 1 evőkanál rum
- 1 kevés tejföl
- 5 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 35 dkg finom liszt
A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot meg egy csipet sót. Összegyúrjuk a tojássárgájával,
fél evőkanál rummal és annyi tejföllel, hogy rétestészta keménységű, jól nyújtható tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, és hűvös helyen 30 percig pihentetjük.
Ezután a tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 10x6 cm-es kockákra vágjuk. A kockákat középen kétszer bevagdossuk, majd a csücsköket a vágásokon keresztülhúzzuk. A fánkokat bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve, kevés rummal
megbolondított, forró házi baracklekvárral tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr651193212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása