HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Vőfély kedvence

2009.06.16. 07:52 agi76

Vőfély kedvence
 


Hozzávalók 4 személyre:

- ízlés szerint gulyáskrém
- ízlés szerint
- 1 kiskanál őrölt bors
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint kömény
- 2 db babérlevél
- 1 evőkanál zsír
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg kakashere
- 30 dkg csirkemáj
- 40 dkg csirkezúza
- 4 db disznófül
A disznófüleket megtisztítjuk, vékony ízekre vágjuk, mint a pacalt szokás. A megolvadt zsírban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beletesszük a felaprózott disznófüleket, megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal, ételízesítővel, és jól átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Ha a fül már félpuha, hozzáadjuk a felszeletelt zúzát. Tovább fűszerezzük babérlevéllel, fokhagymával, őrölt köménnyel, majoránnával, csípős gulyáskrémmel, és hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát meg a paradicsomot. Amikor a zúza már puhulni kezd, akkor kerül a bográcsba a máj és a
kakastöke. Készre főzés előtt sózzuk meg. Nem fontos hozzá köret, friss, foszlós kenyérrel is megállja a helyét. Savanyúságnak csemegeuborka, ecetes paprika illik hozzá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr11188092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása