Kozáksapka
Hozzávalók 4 személyre:
- ízlés szerint kókuszreszelék
- 25 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 evőkanál kakaópor
- 18 dkg finom liszt
- 6 evőkanál víz
- 50 dkg porcukor
- 6 db tojás
- 10 dkg kristálycukor
A tejjel sűrűre főzzük a vaníliás pudingot. Ha kihűlt, 15 dkg vajat és 20 dkg porcukrot hozzátesszük, és jól összekeverjük. A sütemény oldalát is megkenjük a krémmel, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. 3 evőkanál kakaóból, cukorból és vízből lassan felfőzve csokimázat készítünk. Ha besűrűsödött, belekeverjük a 10 dkg vajat. Minden darab tetejére csokoládémázat csorgatunk, így nyeri el végső formáját.