Breitenburgi torta
Hozzávalók 4 személyre:
Breitenburgi torta
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojássárgája
- 30 dkg finom liszt
Töltelék
- 5 dkg baracklekvár
- 15 dkg kristálycukor
- 6 db tojásfehérje

Breitenburgi torta
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot meg a tojássárgájákat, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát 6 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, és egy kerek tortaforma alján egyenként megsütjük.
A habbal bevonjuk a torta tetejét is, végül baracklekvárral díszítjük. A süteményt egy éjszakára a hűtőbe teszszük,
másnap lehet fogyasztani.
Töltelék
A töltelékhez a tojások fehérjét a cukorral gőz fölött habosra felverjük, felfőzzük. Hagyjuk kihűlni, majd egy
habverővel óvatosan elkeverjük benne a baracklekvárt. Szépen, egymásra rétegezve megkenjük a lapokat.