HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Bíbor alagút

2009.06.16. 14:56 agi76

Bíbor alagút
 

Hozzávalók 4 személyre:

- 1/2 üveg vörösbor
- 5-7 dkg kristálycukor
- 5-7 db szegfűszeg
- 3-5 db fahéj
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg dió
- 20 gramm zselatin
A zselatint előírás szerint beáztatjuk, csomómentesre keverve felmelegítjük. A bort a cukorral, a fűszerekkel és
ízlés szerint vízzel felengedve főni tesszük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd átszűrjük. A mazsolát
alaposan megmossuk, a dióbelet gerezdekre bontjuk. Az előkészített zselatint a borhoz adjuk, forrpontig összemelegítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a mazsolát és a diót. Megfelelő méretű, szép formájú edényben megdermesztjük. Ha fém őzgerincbe öntjük, célszerű folpackkal kibélelni, hogy túllógjon a szélén, amit a végén öszszehajtunk. Amikor megdermedt, a tálalóedényt alátéve ráborítjuk, a fóliát lehúzzuk, és szeleteljük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr391188896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása