Gazdag dagadó
Hozzávalók 4 személyre:
- ízlés szerint só
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint pirospaprika
- 20 dkg gomba
- 3 db csirkemáj
- 30 dkg darált sertéshús
- 5 db tojás
- ízlés szerint oregánó
- 1 adag sertésdagadó
- 1 szál füstölt kolbász

vágjuk. A darált húst sóval, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk a felszeletelt, apróra kockázott gombát
és vöröshagymát, a tört fokhagymát és a két felvert tojást. A masszát jól összegyúrjuk, majd beletesszük a májat és a főtt tojást. Az összedolgozott töltelékkel megtöltjük a dagadót, és a kolbászt belenyomjuk úgy, hogy végig érjen. Hústűkkel a végét összefogjuk. Alufóliába csavarjuk,
180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Ha levet engedett a hús, a fóliából kibontva megpirítjuk a tetejét.
Megkenhetjük tejföllel vagy citromlét csepegtethetünk rá. Kihűlés után felszeleteljük, rizzsel vagy petrezselymes
burgonyával tálaljuk.