HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Gazdag dagadó

2009.06.15. 06:35 agi76

Gazdag dagadó
 

Hozzávalók 4 személyre:

- ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint pirospaprika
- 20 dkg gomba
- 3 db csirkemáj
- 30 dkg darált sertéshús
- 5 db tojás
- ízlés szerint oregánó
- 1 adag sertésdagadó
- 1 szál füstölt kolbász
A felszúrt dagadót besózzuk, a belsejét oregánóval bedörzsöljük, azután félretesszük. Keményre főzünk 3 tojást, majd kihűtjük. A csirkemájat szintén megfőzzük, s ha kihűlt, a tojásokkal együtt kockacukor nagyságúra
vágjuk. A darált húst sóval, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk a felszeletelt, apróra kockázott gombát
és vöröshagymát, a tört fokhagymát és a két felvert tojást. A masszát jól összegyúrjuk, majd beletesszük a májat és a főtt tojást. Az összedolgozott töltelékkel megtöltjük a dagadót, és a kolbászt belenyomjuk úgy, hogy végig érjen. Hústűkkel a végét összefogjuk. Alufóliába csavarjuk,
180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Ha levet engedett a hús, a fóliából kibontva megpirítjuk a tetejét.
Megkenhetjük tejföllel vagy citromlét csepegtethetünk rá. Kihűlés után felszeleteljük, rizzsel vagy petrezselymes
burgonyával tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr641185539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása