Töltött hús rántva
Hozzávalók 4 személyre: - 4 szelet pulykamell
- 4 db színes kaliforniai paprika
- 4 szelet füstölt sonka
- 6 db
tojás - ízlés szerint
ételízesítő - ízlés szerint
só - ízlés szerint
őrölt bors - 5 dkg finom liszt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 4 dl étolaj

Nagyon vékonyra kiverjük a hússzeleteket, megszórjuk ételízesítővel (esetleg sóval és őrölt borssal is fűszerezhetjük). Mindegyikre ráteszünk egy-egy kicsumázott paprikát, a magházak helyére sonkába csomagolt kemény tojást helyezünk. Ráhajtjuk a húst, egy kis batyut formálva belőle (megtűzhetjük hústűvel), majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Bő,
forró olajban kisütjük.