HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Tócsni csirkemájjal és tejszínes gombás raguval

2009.06.14. 13:15 agi76

Tócsni csirkemájjal és tejszínes gombás raguval
 


Hozzávalók 4 személyre:

- 2 dl tejszín
- 50 dkg gomba
- 50 dkg csirkemáj
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint oregánó
- 3 db vöröshagyma
- ízlés szerint
- 15 dkg finom liszt
- 100 dkg burgonya
- igény szerint étolaj
Előbb a gombát tisztítjuk meg, majd szeletekre vágjuk.
Olajon megdinsztelünk egy fej hagymát, majd rádobjuk a
gombát, s megpároljuk. Sóval, fehérborssal ízesítjük, végül
főzőtejszínnel felengedve mártás sűrűségűre rotyogtatjuk.
A másik fej hagymát is felvágjuk, s miután kevés
olajon megpirult, rátesszük a csirkemájat, s néhány perc
alatt átsütjük. Csak a végén sózzuk.
A burgonyát meghámozzuk, nyersen lereszeljük, s
annyi lisztet keverünk hozzá, hogy tésztává álljon össze.
Sózzuk, fehérborssal, apróra vágott vöröshagymával és
zúzott fokhagymával ízesítjük, de szórhatunk bele oregánót
is, ha különleges, tavaszias ízre vágyunk. A masszát
összegyúrjuk, és tenyérnyi lepényeket készítünk, amiket
forró olajban kisütünk. Ezt kínáljuk köretnek a gombás
ragu és a sült csirkemáj mellé

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr481184158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása