Tócsni csirkemájjal és tejszínes gombás raguval
Hozzávalók 4 személyre:

Olajon megdinsztelünk egy fej hagymát, majd rádobjuk a
gombát, s megpároljuk. Sóval, fehérborssal ízesítjük, végül
főzőtejszínnel felengedve mártás sűrűségűre rotyogtatjuk.
A másik fej hagymát is felvágjuk, s miután kevés
olajon megpirult, rátesszük a csirkemájat, s néhány perc
alatt átsütjük. Csak a végén sózzuk.
A burgonyát meghámozzuk, nyersen lereszeljük, s
annyi lisztet keverünk hozzá, hogy tésztává álljon össze.
Sózzuk, fehérborssal, apróra vágott vöröshagymával és
zúzott fokhagymával ízesítjük, de szórhatunk bele oregánót
is, ha különleges, tavaszias ízre vágyunk. A masszát
összegyúrjuk, és tenyérnyi lepényeket készítünk, amiket
forró olajban kisütünk. Ezt kínáljuk köretnek a gombás
ragu és a sült csirkemáj mellé