Egybesült vagdalt kelkáposztában
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 db főtt tojás
- 2 evőkanál étolaj
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 db zsemle
- 2 evőkanál vaj
- 3 dl marhahúsleves
- 1 dl joghurt
- 1 evőkanál kapribogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 8 db kelkáposztalevél
- 1 szál póréhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 10 dkg baconszalonna
- 1 db tojás
- 50 dkg darált marhahús

A vízbe áztatott zsemlét kinyomkodjuk, összedolgozzuk a darált hússal, a párolt hagymával és az egész tojással. A keményre főtt, megpucolt tojásokat a massza közepébe tesszük, és a húst henger alakúra formázzuk. Szétterítjük a kelkáposztaleveleket, beborítjuk a vékony szalonnával, és a közepére fektetjük a hústekercset. Betakarjuk a káposztával, és átkötjük cérnával. A sárgarépát és a póréhagymát felkarikázzuk. Vajjal kikent tűzálló edénybe fektetjük a húst, melléhalmozzuk a zöldségeket.
Felöntjük marhahúslevessel, és 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük. Közben saját levével locsolgatjuk.
Néhány percnyi pihentetés után felszeleteljük.