Amerikai krémes
Hozzávalók:
Tészta:
7 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 evőkanál kakaó
13 evőkanál víz
Krém:
7 tojásfehérje
7-10 evőkanál cukor
2 cs. vaníliás puding
6 dl víz
Teteje:
3-4 dl tejszín
Elkészítés: Tészta:
Összekeverjük a hozzávalókat, majd 180°-os sütőben kb. 20 percig sütjük.
Krém:
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral. A pudingot felfőzzük a 6 dl vízzel és még forrón összekeverjük a tojásfehérjével, majd ráöntjük a tésztára és még 10-15 percig sütjük szintén 180°-on.
Teteje:
Felverjük a 3-4 dl tejszínt és a kihűlt tésztára kenjük, végül megszórjuk reszelt csokival
Kiegészítés:
A tésztáját 180-fokon sütöttem kb 10-15 perc mikor kiveszed a sütöből egyből rá a tojásfehérje amibe már a puding is benne van.arra vigyázz a tojáshab kemény legyen és fóron bele a puding és egyből szépen kevergesd jól össze arra ügyelj csomós ne legyen de ha fóron öntöd a pudingot a tojáshabba akkor nem lesz .utána 10-perc múlva nézzél rá mikor a puding nem ragad az ujjadhoz akkor már jó.jól fel fog jönni a krémje a sütöbe.mikor végeztél kiveszed és teljesen ki kell hüljön én ki vittem az udvarra és utána rá a tejszínhab.a kést megvizeztem és szépen lehet szeletelni.csak azért írtam le ezt mire ügyelj mert nekem is ma mutatták meg..
amerikai krémes
2009.06.14. 13:03 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr351184131
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
