HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Cseresznyelekvár

2009.06.29. 12:39 agi76

Cseresznyelekvár
4 db 5 decis üveghez

HOZZÁVALÓK:

1 kg piros színű cseresznye
80 dkg zselésítő cukor
1 citrom


ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. A cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét. Tűzre tesszük, és felforraljuk, 4 percig főzzük, végül befőttesüvegekbe töltjük.

Variáció
Klasszikus cseresznyelekvár: 1 kg kimagozott cseresznyét 1 kg cukorral összekeverünk, és 24 órát állni hagyjuk. Forrásig melegítjük, és 3 percig főzzük, levesszük a tűzről, jénai tálba öntjük, és kihűtjük. Másnap ismét forrpontig melegítjük, 5 percig főzzük, majd szitán leszűrjük. A szirupot 10 percig állni hagyjuk, újra a cseresznyére öntjük, végül üvegekbe töltjük.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr601215386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása