Csirkével töltött palacsinta |
HOZZÁVALÓK: 2 kg csirkemellfilé 4 dkg vaj 20 dkg vöröshagyma 20 dkg felkockázott sonka 75 dkg paprika 1 kg paradicsom (zúzott) csipetnyi pirospaprika 2 gerezd fokhagyma 3,5 dl fehérbor fél csokor petrezselyem fél csokor zellerlevél őrölt bors só A palancsintákhoz 2 tojás 50 dkg liszt 1 tasak szárított élesztő 1 evőkanál olaj 5 dl tej csipetnyi só ELKÉSZÍTÉS A húst kockákra vágjuk, és a vajban aranyszínűre sütjük, majd kivesszük az edényből, és a zsiradékban a hagymát meg a sonkát puhára pároljuk. Visszatesszük a húst, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, a bort, a zöld csokrot, és sóval, borssal ízesítjük. 30 percig pároljuk, majd kihűtjük. A palacsintákhoz a lisztet, a sót és az élesztőt összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, a tojássárgákat és a tejet. Lefedjük, és 2 óráig állni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, és a palacsintatésztába keverjük. A masszából 12 palacsintát sütünk, kihűtjük, majd a sonkás töltelékkel megtöltjük. A felénél egymásra hajtjuk, majd még egyszer, és négyesével alufóliába tesszük úgy, hogy mindegyik után folpackot rakunk. Összezárjuk, és fagyasztóba tesszük. A fogyasztás napján kivesszük a csomagolásból, olajjal kikent tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben átsütjük. |
Csirkével töltött palacsinta
2009.06.26. 11:36 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr671209663
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.