HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Csirkével töltött palacsinta

2009.06.26. 11:36 agi76

Csirkével töltött palacsinta
HOZZÁVALÓK:

2 kg csirkemellfilé
4 dkg vaj
20 dkg vöröshagyma
20 dkg felkockázott sonka
75 dkg paprika
1 kg paradicsom (zúzott)
csipetnyi pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
3,5 dl fehérbor
fél csokor petrezselyem
fél csokor zellerlevél
őrölt bors


A palancsintákhoz
2 tojás
50 dkg liszt
1 tasak szárított élesztő
1 evőkanál olaj
5 dl tej
csipetnyi só


ELKÉSZÍTÉS

A húst kockákra vágjuk, és a vajban aranyszínűre sütjük, majd kivesszük az edényből, és a zsiradékban a hagymát meg a sonkát puhára pároljuk. Visszatesszük a húst, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, a bort, a zöld csokrot, és sóval, borssal ízesítjük. 30 percig pároljuk, majd kihűtjük. A palacsintákhoz a lisztet, a sót és az élesztőt összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, a tojássárgákat és a tejet. Lefedjük, és 2 óráig állni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, és a palacsintatésztába keverjük. A masszából 12 palacsintát sütünk, kihűtjük, majd a sonkás töltelékkel megtöltjük. A felénél egymásra hajtjuk, majd még egyszer, és négyesével alufóliába tesszük úgy, hogy mindegyik után folpackot rakunk. Összezárjuk, és fagyasztóba tesszük. A fogyasztás napján kivesszük a csomagolásból, olajjal kikent tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben átsütjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr511209663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása