HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Csirke sajtbundában

2009.06.26. 11:30 agi76

Csirke sajtbundában
HOZZÁVALÓK:

1,2 kg-os csirke
2 póréhagyma
1 zeller
2 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 szegfűszeg
1 csokor (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem) vegyes fűszernövény
3 liter víz
2,5 dl tej
2 dl tejszín
2 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
őrölt bors



ELKÉSZÍTÉS

A pórét és a zellert megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, a hagymát a szegfűszeggel megtűzdeljük. Az összes zöldséget mély lábasba tesszük, és hozzáadjuk a zöldfűszert. Vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, és felforraljuk. Beletesszük a csirkét, és puhára főzzük. Amikor kész, a húst kivesszük, lecsöpögtetjük, feldaraboljuk, a csontokat és a bőrt eltávolítjuk. A levest leszűrjük, belekeverjük a tejet, és felére főzzük. A tojássárgákat a tejszínnel felverjük, gyorsan kevergetve a leveshez adjuk, ha szükséges, újrafűszerezzük. A csirkedarabokat jénai tálba tesszük, a szósszal meglocsoljuk, a sajttal megszórjuk, és pirosra sütjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr741209647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása