HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Csirke fokhagymás szósszal

2009.06.26. 11:29 agi76

Csirke fokhagymás szósszal
HOZZÁVALÓK:

1,2 kg-os csirke
1 fej fokhagyma
3 evőkanál vaj
2 dl száraz fehérbor
5 dl tej
1,5 dl tejszín
1 kávéskanál liszt
1 dl olaj
őrölt bors



ELKÉSZÍTÉS

A csirkét feldaraboljuk. A fokhagymát gerezdekre szedjük, és 3-4 darabra vágjuk. A húst az olajban pirosra sütjük, majd sóval, borssal meghintjük, és kivesszük az edényből. A zsiradékba tesszük a vajat, a fokhagymadarabokat, és lefedve puhára pároljuk. Hozzáöntjük a bort, és a fokhagymát szétnyomkodjuk. Újra visszatesszük az edénybe a húst, ráöntjük a tejet, lefedjük, és 20 percig főzzük. A húst előmelegített tálakra szedjük, és a szószt simára turmixoljuk. A lisztet a tejszínnel simára keverjük, majd a szószhoz adjuk. Összeforraljuk, ha szükséges, újrafűszerezzük, végül a húsra öntjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr871209643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása