Csirke fokhagymás szósszal |
HOZZÁVALÓK: 1,2 kg-os csirke 1 fej fokhagyma 3 evőkanál vaj 2 dl száraz fehérbor 5 dl tej 1,5 dl tejszín 1 kávéskanál liszt 1 dl olaj őrölt bors só ELKÉSZÍTÉS A csirkét feldaraboljuk. A fokhagymát gerezdekre szedjük, és 3-4 darabra vágjuk. A húst az olajban pirosra sütjük, majd sóval, borssal meghintjük, és kivesszük az edényből. A zsiradékba tesszük a vajat, a fokhagymadarabokat, és lefedve puhára pároljuk. Hozzáöntjük a bort, és a fokhagymát szétnyomkodjuk. Újra visszatesszük az edénybe a húst, ráöntjük a tejet, lefedjük, és 20 percig főzzük. A húst előmelegített tálakra szedjük, és a szószt simára turmixoljuk. A lisztet a tejszínnel simára keverjük, majd a szószhoz adjuk. Összeforraljuk, ha szükséges, újrafűszerezzük, végül a húsra öntjük. |
Csirke fokhagymás szósszal
2009.06.26. 11:29 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr681209643
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.