Színes lasagnetorta karottasapkában
Hozzávalók 4 személyre:
Színes lasagnetorta karottasapkában
- 20 dkg gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál vaj
- 10 dkg paraj
- 2-3 szál oregánó
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 2 szál bazsalikom
- 1 db kaliforniai paprika
- 25 dkg lasagne tészta
- 2 db sárgarépa
Besamelmártás
- 5 dkg sajt
- ízlés szerint szerecsendió
- ízlés szerint só
- 5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál finom liszt
Színes lasagnetorta karottasapkában
Először a besamelmártást készítjük el.
Egy kivajazott tortaformát kibélelünk tésztalapokkal. Egy sorban belehelyezzük a szeletekre vágott kaliforniai
paprikát és megsózzuk. A zöldfűszereket apróra vágjuk,
összekeverjük, megszórjuk velük a paprikaréteget.
Meglocsoljuk a mártás harmadával, majd ismét egy sor
tészta következik.
A friss parajt egy kevés vajon megfuttatjuk, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük. (A fagyasztott leveles parajt felengedjük, és egy kevés vajon a zúzott fokhagymával összeforraljuk.) A parajkrémet a tésztára kenjük, és meglocsoljuk a besamel felével. Megint tészta következik, erre jön a maradék mártás, végül a torta tetejét bőven megszórjuk reszelt sárgarépával. Megsózzuk, és 140 fokos
sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Langyosan vagy
hidegen szeleteljük.
Besamelmártás
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a forró tejjel, és folyamatosan kevergetve a kívánt sűrűségűre főzzük. Sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, végül belekeverjük a reszelt sajtot.