HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Szezámmagos tésztasaláta pirosra sült jércefalatokkal

2009.06.18. 09:51 agi76

Szezámmagos tésztasaláta pirosra sült jércefalatokkal
 



Hozzávalók 4 személyre:

- 20 dkg csirkemellfilé
- 1 kávéskanál balzsamecet
- 1 db citrom
- ízlés szerint
- fĂ©l dl olívaolaj
- 3 db színes kaliforniai paprika
- 3 dkg szezámmag
- 1 db sárgarépa
- 20 dkg orsótészta
- ízlés szerint szárnyas fűszerkeverék
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük és kihűtjük. A szezámmagot egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. A sárgarépát és a paprikákat vékony csíkokra vágjuk, gyengén megsózzuk, majd meglocsoljuk a citromlével meg egy kevés balzsamecettel. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, és megpirítjuk benne a vékony csíkokra szeletelt jércemellet. Amikor a hús majdnem elkészült, megsózzuk, és fűszersóval ízesítjük. (Azért nem sózzuk be korábban, mert a gyenge jércehús könnyen kidobja a levét, az értékes húsnedveket.) A kifőtt tésztát könnyedén összekeverjük a zöldségekkel meg a pirított szezámmaggal, salátástálba szedjük, és a forró jércemellcsíkokkal megkoronázva tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr761192680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása