HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Lencsetócsni

2009.06.18. 13:31 agi76

Lencsetócsni
 


Hozzávalók 4 személyre:

- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 dkg finom liszt
- 3 dl tejföl
- 30 dkg burgonya
- 20 dkg vörös lencse
- 2-3 dl étolaj
A lencsét alaposan megmossuk, majd bő, sós vízben megfőzzük, de csak annyira, hogy ne essen szét.
Ezután leszűrjük és kihűtjük. A burgonyát meghámozzuk, nyersen lereszeljük, és a tojással, a tejföllel meg a liszttel együtt a lencséhez keverjük. Sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, a masszából tenyérnyi tócsnikat lapogatunk, s a forró zsiradékban mindkét
oldalukon pirosra sütjük. Hideg tejföllel, lilahagymával kínáljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr581193209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása