HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Kiskondás haluskája

2009.06.18. 09:38 agi76

Kiskondás haluskája
 


Hozzávalók 4 személyre:

- ízlés szerint
- 20 dkg juhtúró
- 10 dkg szalonna
- 2 db tojás
- 2 db burgonya
- 20 dkg finom liszt
A haluska a népnyelvben tésztát jelent. Tisztességes neve
volt ez a csipedöttnek, ami egy kézi gyúrású tépett
tészta. Más tájakon laskának vagy laksának nevezték,
amit férfiembör is el tud készíteni. De így hívták a nokedlit
és a galuskát is. A két tojást négy marok liszttel kemény tésztává gyúrjuk, majd ujjaink között ellapítjuk, és nagy, körömnagyságú, lapos formára tépjük. Konyharuhán szikkasztjuk, majd kifőzzük. Az apró kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük. A szalonnát apróra felkockázzuk, töpörtyűnek kisütjük, majd hozzákeverjük a kifőtt tésztát és a krumplit. Juhtúróval gazdagon megszórjuk. Fenséges, laktató étel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr221192643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása