HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Juhtúrós sztrapacska füstölt tarjával

2009.06.18. 09:34 agi76

Juhtúrós sztrapacska füstölt tarjával
 


Hozzávalók 4 személyre:

- ízlés szerint
- 8 szelet főtt, füstölt tarja
- 5 dl tejföl
- 20 dkg juhtúró
- 40 dkg füstölt szalonna
- 40 dkg finom liszt
- 40 dkg burgonya
A burgonyát nyersen lereszeljük, enyhén megsózzuk és
összekeverjük a liszttel. A nokedlitészta sűrűségű masszából forró, sós vízbe galuskákat szaggatunk, majd
miután a sztrapacska kifőtt, tésztaszűrővel kiszedjük, s a
felkockázott, kisütött szalonna zsírjának egy részével átfogatjuk.
Rámorzsoljuk a juhtúrót, amivel a sütőben kicsit
összemelegítjük, majd bőven meglocsoljuk tejföllel, végül
rászórjuk a szalonnakockákat is.
A tarjaszeleteket sóval, borssal ízesítjük, olajos rostlapon
megsütjük, s forrón kínáljuk a sztrapacskához.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr141192635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása