Csipegetett leves
Hozzávalók 6 személyre:
Csipegetett leves
- 70 dkg sertéslapocka
- 1 evőkanál libazsír
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 1 db zeller
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db burgonya
- 1 db zöldpaprika
- 1 fej karfiol
- 1 szelet kelkáposzta
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 csokor zellerlevél
- 1 késhegynyi pirospaprika
- 1 csipet őrölt bors
- 1 csipet ételízesítő
- ízlés szerint só
Csipetke
- 1 db tojás
- 1 maréknyi finom liszt
- ízlés szerint só
Csipegetett leves
A húst, sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellert,
krumplit apró, csipetnyi darabokra vágjuk. Az egyik fej vöröshagymát lereszeljük. Ötliteres fazekunkban a libazsírt
felengedjük, benne a reszelt hagymát üvegesre pirítjuk.
Beletesszük a húst, kevés pirospaprikával megszórjuk.
Amikor félpuha, hozzáadjuk a zöldségeket. Kevés együttes
párolás után felengedjük a kívánt mennyiségre, ízesítjük a
zöldpaprikával, a hagymával, a csokor petrezselyem és
zeller zöldjével, a kelkáposztával és a karfiollal. Ekkor adjuk hozzá az ételízesítőt meg az őrölt borsot. Míg felpezsdül a leves, elkészítjük a csipetkét. Lassú tűzön készre főzzük, sózzuk is. Tálalás előtt a hagymát, kelkáposztát, karfiolt, petrezselyem és zeller zöldjét kivesszük a levesből.
Csipetke
Míg felpezsdül a leves, elkészítjük a csipetkét. Lassú tűzön készre főzzük, sózzuk is. Tálalás előtt a hagymát, kelkáposztát, karfiolt, petrezselyem és zeller zöldjét kivesszük a levesből.