Campagnola sajtfondü
Hozzávalók 4 személyre:
- fél színes kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem zöld
- igény szerint kenyér
- 1 dl fehérbor
- 1 adag fehérborecet
- ízlés szerint só
- 1,5 dl marhahúsleves
- ízlés szerint szerecsendió
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint feketebors
- ízlés szerint ételízesítő
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sajt
- 1 maréknyi rucola saláta
A húslevest egy lábasban felforraljuk, takarékra tesszük. Kevés sóval, borssal, szerecsendióval erősítjük az ízét,
majd beletesszük a kockákra vágott sajtokat, legalább 3-4 félét.
A campagnola fondü alapja a gorgonzola, de legyen benne egy kis ementáli is az íze végett, meg egy kevés camembert vagy márványsajt, ha szeretjük.
A sajtdarabokat lassú tűzön, folyamatosan kevergetve olvasztani kezdjük. Vigyázzunk, mert hamar lekozmál!
Hozzáadjuk a cseresznyepálinkát vagy a fehérbort, hogy elősegítsük az olvadást. Tetszés szerint apróra vágott zöldfűszerekkel ízesíthetjük.
Amikor a sajt elolvadt, áttöltjük egy kőedénybe, és az asztal közepén égő spirituszláng fölé állítjuk. Végül
elkeverjük benne az apróra vágott kaliforniai paprikát meg a rucolát. A zöldségeket megtisztítjuk, kisebb
darabokra vágjuk, és egy csipetnyi ételízesítővel megpároljuk. Az aprított fokhagymát elkeverjük az
olívaolajban, majd megforgatjuk rajta a párolt zöldségeket.
A fondüt pirított kenyérszeletekkel és a fokhagymás
zöldségfalatokkal tálaljuk. A Fehér Bölényben grillezett lilahagymát és burgonyakarikákat is kínálnak hozzá.