Túrókrémes csokoládétorta
Hozzávalók 4 személyre:
Túrókrémes csokoládétorta
- 1,5 dl tej
- 25 dkg kristálycukor
- 1 csipet só
- 1/2 csomag sütőpor
- 8 db tojás
- 10 dkg kakaópor
- 10 dkg finom liszt
- 20 dkg mandula
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál mandulaaroma
Túrótöltelék
- 5 dkg kandírozott narancshéj
- 9 dkg porcukor
- 2,5 dl tejszín
- 40 dkg tehéntúró
- 1 evőkanál zselatin
Kakaókrém
- 1 evőkanál zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 9 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 4 dl tejszín

Túrókrémes csokoládétorta
Egy mélyebb tálban összekeverem a lisztet a megdarált
mandulával, a kakaóval, a sütőporral meg a sóval. Egy másik tálban habosra keverem a tojások sárgáját 18 dkg cukorral, a mandulaaromával és a vaníliás cukorral. A krémhez apránként hozzáadom a szárazon összekevert hozzávalókat és a tejet. A tojások fehérjéjét kemény habbá verem, közben apránként beleszórom a maradék cukrot. A habot óvatosan a tésztába forgatom. A tésztát két, sütőpapírral kibélelt (24 cm átmérőjű) tortaformába simítom, és 20-25 percig sütöm. A formában hagyom kihűlni. A tortákat vízszintesen kettévágom. A lapokat megkenem a túrókrémmel, a torta tetejét és az oldalát pedig a kakaókrémmel vonom be. Csokoládéforgácsokkal díszítem.
Túrótöltelék
A túrótöltelékhez simára keverem a tehéntúrót a porcukorral és a felaprított, kandírozott narancshéjjal. Hozzáadom a feloldott zselatint és a kemény
habbá felvert tejszínt.
Kakaókrém
A kakaókrémhez a porcukorral kemény habbá verem a tejszínt. Óvatosan belekeverem a feloldott zselatint, a kakaót és a vaníliás cukrot.