Pávaszem
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 dl tej
- 8 db tojás
- 32 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál finom liszt
- 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint kókuszreszelék

A vajat 20 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Közben 2 egész tojást 2 evőkanál liszttel és a tejjel összedolgozzuk, majd felfőzzük. Ha kihűlt,
összekeverjük a vajas krémmel. A krém egyharmad részét rásimítjuk a tésztára. A kétharmad részébe kakaót teszünk, ennek a krémnek a felét a fehér krémre kenjük, majd feltekerjük a tésztát. A megmaradt krémet kívülről a tekercsre kenjük, végül kókuszreszelékkel vagy porcukorral megszórjuk. Ha a krém megdermedt, a süteményt szeletekre vágva kínáljuk.