Kaszinótojás
Hozzávalók 4 személyre:
Kaszinótojás
- ízlés szerint franciasaláta
- 5 dl tartármártás
- ízlés szerint metélőhagyma
- 10 dkg füstölt sonka
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- ízlés szerint só
- 3 evőkanál tejföl
- 5 dkg szardellapaszta
- 3 dkg mustár
- 15 dkg vaj
- 10 db tojás
Franciasaláta
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint citromlé
- ízlés szerint mustár
- 3 dl tartármártás
- 20 dkg savanyú uborka
- 20 dkg alma
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg burgonya
- 10 dkg fehérrépa
- 30 dkg sárgarépa

Kaszinótojás
A keményre főtt, megtisztított tojásokat hosszában kettévágjuk. A tojássárgájákat óvatosan kiszedjük (vigyázva, hogy a fehérje ne sérüljön meg), majd a vajjal,
a szardellapasztával és a tejföllel együtt áttörjük. Sóval, fehér borssal, kevés mustárral, apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük, és simára keverjük.
A kész tölteléket nyomózsákkal egyenletesen betöltjük a tojásfehérjékbe. Tálaláskor a töltött tojásokat franciasaláta talapzatra ültetjük, és sűrű tartármártással bevonjuk. Tetejét tetszés szerint finomra vágott füstölt nyelvvel vagy sonkával szórjuk meg, és metélőhagymával vagy petrezselyem zöldjével díszítjük.
Franciasaláta
A zöldségeket apró kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük, kevés citromlevet csavarunk rájuk, és sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tartármártást, óvatosan összekeverjük, és tálalás előtt hűtőszekrényben, két-három órán keresztül érleljük.