HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Kaszinótojás

2009.06.16. 08:02 agi76

Kaszinótojás
 


Hozzávalók 4 személyre:

Kaszinótojás
- ízlés szerint franciasaláta
- 5 dl tartármártás
- ízlés szerint metélőhagyma
- 10 dkg füstölt sonka
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- ízlés szerint
- 3 evőkanál tejföl
- 5 dkg szardellapaszta
- 3 dkg mustár
- 15 dkg vaj
- 10 db tojás

Franciasaláta
- ízlés szerint
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint citromlé
- ízlés szerint mustár
- 3 dl tartármártás
- 20 dkg savanyú uborka
- 20 dkg alma
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg burgonya
- 10 dkg fehérrépa
- 30 dkg sárgarépa

Kaszinótojás
A keményre főtt, megtisztított tojásokat hosszában kettévágjuk. A tojássárgájákat óvatosan kiszedjük (vigyázva, hogy a fehérje ne sérüljön meg), majd a vajjal,
a szardellapasztával és a tejföllel együtt áttörjük. Sóval, fehér borssal, kevés mustárral, apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük, és simára keverjük.
A kész tölteléket nyomózsákkal egyenletesen betöltjük a tojásfehérjékbe. Tálaláskor a töltött tojásokat franciasaláta talapzatra ültetjük, és sűrű tartármártással bevonjuk. Tetejét tetszés szerint finomra vágott füstölt nyelvvel vagy sonkával szórjuk meg, és metélőhagymával vagy petrezselyem zöldjével díszítjük.

Franciasaláta
A zöldségeket apró kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük, kevés citromlevet csavarunk rájuk, és sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tartármártást, óvatosan összekeverjük, és tálalás előtt hűtőszekrényben, két-három órán keresztül érleljük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr51188101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása