HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Gesztenyekocka

2009.06.16. 15:01 agi76

Gesztenyekocka
 


Hozzávalók 4 személyre:

Gesztenyekocka
- 5 dkg gesztenyemassza
- 2 dl tejszín
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl étolaj
- 7 evőkanál finom liszt
- 6 evőkanál porcukor
- 6 db tojás

Krém
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál rum
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 50 dkg gesztenyemassza

Gesztenyekocka
A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a 6 evőkanál porcukorral, azután hozzáadjuk az étolajat, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük. Kivajazunk és kilisztezünk egy 20 × 30 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
krémet elsimítjuk a kihűlt tészta tetején. A tejszínből egy evőkanál cukorral habot verünk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Gesztenyedarával díszítve, kockákra vágva tálaljuk.

Krém
A krémhez a porcukrot a vajjal, a rummal és végül a burgonyanyomón áttört gesztenyemasszával jól összekeverjük. A vaníliás pudingport a tejben megfőzzük. Amikor kihűlt, összekeverjük a gesztenyekrémmel. A

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr31188910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása