HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Bundában sült lóbab tejfölös mártogatóssal

2009.06.16. 08:00 agi76

Bundában sült lóbab tejfölös mártogatóssal
 


Hozzávalók 4 személyre:

- igény szerint étolaj
- ízlés szerint fehér bors
- 10 dkg étkezési keményítő
- 2 db tojás
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem zöld
- ízlés szerint
- 1 db vöröshagyma
- 1/2 db kígyóuborka
- 1/2 db kaliforniai paprika
- 40 dkg fejtett bab
- 1 dl fehérbor
A babot megmossuk, majd egy fél fej vöröshagyma kíséretében sós vízben feltesszük főzni. Amikor megpuhult,
lehúzzuk a tűzről, és a saját levében hagyjuk kihűlni. A vajpuha, hatalmas babszemekből 4-5 darabot hurkapálcikára húzunk. A tojások fehérjét egy csipet sóval, az étkezési keményítővel meg egy kevés vízzel palacsintatészta sűrűségű masszává keverjük. Belemártjuk a pálcikára húzott babot, és forró, bő olajban kisütjük.
A mártogatóshoz a tejfölt a finomra összevágott paprikával,
a kígyóuborkával és a maradék aprított vöröshagymával
jól összekeverjük. Sóval és frissen őrölt fehér
borssal ízesítjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr881188099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása