Bundában sült lóbab tejfölös mártogatóssal
Hozzávalók 4 személyre:
- igény szerint étolaj
- ízlés szerint fehér bors
- 10 dkg étkezési keményítő
- 2 db tojás
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem zöld
- ízlés szerint só
- 1 db vöröshagyma
- 1/2 db kígyóuborka
- 1/2 db kaliforniai paprika
- 40 dkg fejtett bab
- 1 dl fehérbor

lehúzzuk a tűzről, és a saját levében hagyjuk kihűlni. A vajpuha, hatalmas babszemekből 4-5 darabot hurkapálcikára húzunk. A tojások fehérjét egy csipet sóval, az étkezési keményítővel meg egy kevés vízzel palacsintatészta sűrűségű masszává keverjük. Belemártjuk a pálcikára húzott babot, és forró, bő olajban kisütjük.
A mártogatóshoz a tejfölt a finomra összevágott paprikával,
a kígyóuborkával és a maradék aprított vöröshagymával
jól összekeverjük. Sóval és frissen őrölt fehér
borssal ízesítjük.