HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Bohém minyon

2009.06.16. 14:57 agi76

Bohém minyon
 


Hozzávalók 4 személyre:

Bohém minyon
- 3,5 dkg kakaópor
- 5 dkg mogyoró
- 9 dkg finom liszt
- 17 dkg kristálycukor
- 5 db tojás

Krém
- 2 dl tejszín
- 15 dkg kakaópor
- 13 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 13 dkg kristálycukor

Bohém minyon
Az egész tojásokat a cukorral és kb. fél deci vízzel állandóan keverve felmelegítjük, majd felverjük. A lisztet, kakaót és a darált mogyorót összekeverjük, majd a masszához adjuk. Vékonyan kivajazott és kilisztezett tepsin egyenletesen elterítjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A tésztát a tepsiről még melegen leválasztjuk, és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tésztát három egyenlő részre vágjuk, és a párizsi
krémmel megtöltjük. A hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni, majd egyforma kis kockákra vágjuk. A minyonokat bevonjuk a felolvasztott csokoládéval, az oldalukat durvára vágott mandulával díszítjük.

Krém
A krémhez a tejszínt a cukorral, a vaníliás cukorral meg a kakaóval felforraljuk, majd kihűlésig kevergetjük.
Hozzáadjuk a vajat, és a krémet habosra keverjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr921188900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása