Barackos tejszínes kocka
Hozzávalók 4 személyre:
Krém
- 1 csomag főzés nélküli pudingpor
- 2 dkg zselatin
- 3 dl tejszín
- 15 dkg sárgabaracklekvár
- 2 dl tej
Barackos tejszínes kocka
- 50 dkg sárgabarack
- 1 csomag tortazselé
- 15 dkg sárgabaracklekvár
Tészta
- 2 dkg kakaópor
- 10 dkg finom liszt
- 12 dkg kristálycukor
- 6 db tojás

Krém
A töltelékhez a hidegen kötő pudingport a tejjel sűrű krémmé keverem, majd hozzáadom a baracklekvárt, a kemény habbá vert tejszínt és a feloldott zselatint.
Barackos tejszínes kocka
A tészta hozzávalóiból hagyományos kakaós piskótát készítek. A tojásokat szétválasztom, a sárgájákat a cukor egyharmadával habosra keverem. A fehérjéket a maradék kétharmad cukorral kemény habbá verem. A lisztet a kakaóporral összeszitálom, ezután a fehérjét a sárgájával, majd a lisztes kakaóporral összekeverem. A piskótatésztát 180 fokra előmelegített sütőben 1,5 cm-es lapként (nagy tepsiben), sütőpapírra kenve megsütöm.
Pihentetés és kihűlés után két darabba vágom. Az egyiket baracklekvárral megkenem, és ráhelyezem a másik lapot. A megtöltött kakaós piskótalapon egyenletesen elsimítom a krémet, azután a süteményt néhány órára a hűtőbe teszem,
hogy a krém alaposan megdermedjen. Tálalás előtt meleg késsel felszeletelem, és oldott tortazselébe mártott, felezett sárgabarackokkal (lehet befőtt is) díszítem.
Tészta
A tészta hozzávalóiból hagyományos kakaós piskótát készítek.